Spaarrekening voor uw kind

Voor de toekomst van uw kind kunt u niet vroeg genoeg beginnen met sparen. Voor een studie of opleiding bijvoorbeeld, of om ze te helpen bij de aankoop van hun eerste huis. Maar ook als grootouder kunt u sparen voor de toekomst van uw kleinkind. RegioBank biedt u een aantal spaarmogelijkheden voor kinderen. Uw RegioBank adviseur bij Zuiderhuis helpt u graag de juiste rekening voor uw situatie te vinden.

Uw kind leren sparen

Uw kind met geld laten omgaan start met het leren sparen. Dat muntje in de spaarpot is de start van een succesvolle spaarrekening voor uw kind. Hiermee leert u uw kind zelfstandig sparen en de waarde van geld ontdekken.

Spaarrekening voor uw kind

 • Voor de toekomst van uw kind
 • Voor de studie van uw kind
 • Uw kind zelf leren sparen
Een spaarrekening voor uw kind openen?

Uw RegioBank adviseur bij Zuiderhuis helpt u graag. Vraag vandaag nog een afspraak aan. U

Zilvervloot Sparen

Met Zilvervloot Sparen van de RegioBank spaart u voor de toekomst van uw (klein)kind. U kunt jaarlijks tot 600 euro inleggen om rond de 18e verjaardag van uw kind of kleinkind een mooi bedrag te kunnen opnemen. Bijvoorbeeld om hen een mooie reis aan te bieden na een eindexamen of een steuntje in de rug bij de aankoop van een huis. Terwijl uw (klein)kind opgroeit, zet u een mooi bedrag opzij. Naast de variabele rente krijgt uw kind voor elk volledig spaarjaar een bonus over de inleg die dan nog op de rekening staat. Deze bonus kan oplopen tot 10 keer het jaarlijks bonuspercentage. Let op: een spaarjaar begint bij ons op de dag dat u de rekening opent.

Zilvervloot Sparen in het kort

 • Sparen voor uw (klein)kind
 • Looptijd tot 18e verjaardag
 • Rente 1,35%*
 • Tot 1% bonus bij 10 jaar sparen
 • Maximale inleg: € 600 per jaar

* Variabele rente op jaarbasis over het gehele saldo. Rentewijzigingen voorbehouden.

Spaarrekening voor uw kind

Hoe werkt Zilvervloot Sparen?

Een bonus voor sparen

Sparen voor uw kind, dat wordt beloond bij RegioBank. Voor elk volledig spaarjaar krijgt uw kind 1% bonus over de inleg die dan nog op de rekening staat. Deze bonus kan oplopen tot 10 keer het jaarlijks bonuspercentage. Let op: een spaarjaar begint bij RegioBank op de dag dat u de rekening opent.

Rekenvoorbeeld

Stel: u opent Zilvervloot Sparen op de dag dat uw kind wordt geboren. En u spaart achttien jaar lang het maximale bedrag van € 600 per jaar. U neemt tussendoor geen geld op. Dan heeft u na achttien jaar € 10.800 gespaard. Uw kind krijgt hierover de maximale bonus van 1%. Dat is € 108,-. Daarnaast ontvangt u maandelijks rente over uw gespaard bedrag.

Opent u Zilvervloot Sparen als uw kind tien jaar is? Dan kunt u nog zeven jaar sparen. Legt u elk jaar € 600 in en neemt u geen geld op? Dan heeft u na zeven jaar € 4.200 gespaard. Uw kind krijgt een bonus van 0,7%. Dat is € 29,40. Daarnaast ontvangt u maandelijks rente over uw gespaard bedrag.

Rekening openen

Zilvervloot Sparen kunt u openen tot de 16e verjaardag van uw kind en stopt altijd op de 18e verjaardag. Voor elk kind mag u 1 Zilvervloot Sparen openen. Als ouder(s) of verzorger(s) kunt u Zilvervloot Sparen openen bij uw RegioBank adviseur van Zuiderhuis. Wilt u Zilvervloot Sparen gebruiken voor uw kleinkind? Ook dat kan. U kunt als grootouder de spaarrekening alleen niet zelf openen, dat moet(en) de ouder(s) of verzorger(s) doen.

Sparen wanneer het u uitkomt

U kunt tot € 600 per jaar sparen en wanneer het u uitkomt. U kunt het bedrag in 1 keer overboeken of verspreid. Met een automatische overboeking van € 50 per maand spaart u ieder jaar het maximale bedrag van € 600. U stelt het makkelijk in via Mijn RegioBank of in de RegioBank Mobiel Bankieren app. Boekt u per ongeluk meer over? Dan wordt het bedrag boven € 600 teruggeboekt door RegioBank.

Geld opnemen

Wilt u geld opnemen van de spaarrekening? Dat kan alleen de wettelijk vertegenwoordiger van uw kind. Uw RegioBank adviseur bij Zuiderhuis helpt u graag maar u kunt dit ook zelf regelen via de Mijn RegioBank omgeving. Let op: neemt u tussentijds geld op, dan krijgt u over dit bedrag geen bonus. Bovendien geldt dat u niet meer dan €600 in een jaar kunt overboeken naar Zilvervloot Sparen. U spaart dus alleen maximaal als u tussendoor geen geld opneemt.

Een voorbeeld: In februari boekt u € 400 over naar Zilvervloot Sparen. In mei neemt u € 100 op. U mag dan nog maar € 200 overboeken in dat jaar. U kunt dat jaar dan maximaal € 500 sparen (€ 400 + € 200 – € 100).

JongWijs Kinderrekening

De Kinderrekening JongWijs van RegioBank groeit mee met uw kind. JongWijs is een speciaal pakket waarmee u uw kind kunt leren wat goed sparen en verstandig uitgeven is. Bijvoorbeeld hoe zij veilig kunnen pinnen of wat de waarde van geld is. Ook wordt u als ouder geholpen met praktische tips die passen bij de leeftijd van uw kind.

Het begint met een spaarrekening. Als uw zoon of dochter acht is, komt er een betaalrekening bij. U bepaalt of daar ook een betaalpas en online bankieren bij past. Ook krijgt u van RegioBank leerzame tips over geld. Zo wordt u geholpen bij de financiële opvoeding van uw kind. En uw RegioBank adviseur bij Zuiderhuis helpt u graag met persoonlijk advies.

JongWijs in het kort

 • Het aanhouden van de betaalrekening en betaalpas is gratis*.
 • Betaalrekening vanaf 8 jaar
 • Betaalpas met weeklimiet (Jeugdpas)
 • Online bankieren: Mijn RegioBank en Mobiel bankieren
 • Rente van 1,35%** op de spaarrekening.
 • Welkomstcadeau voor uw kind
 • Uw kind krijgt ieder jaar leuke en leerzame tips per post. Onze tips groeien mee met de leeftijd.
 • Ook u geven we praktische tips om uw kind te begeleiden.

* Soms betaalt u extra kosten voor het gebruik van de betaalrekening. Bijvoorbeeld als u buiten de EU of in vreemde valuta geld opneemt. Of buiten de EU betaalt met uw betaalpas. Een overzicht van alle kosten vindt u in de Tarievenwijzer Betalen.

** Variabele rente op jaarbasis. Rentewijzigingen voorbehouden.

Spaarrekening voor uw kind

Wilt u meer weten over sparen bij de RegioBank?

Heeft u interesse in een of meer spaarmogelijkheden bij de RegioBank? Neem dan vandaag nog contact op met uw adviseur van Zuiderhuis. Samen bekijkt u de juiste opties voor uw situatie.

Betaalrekening voor kinderen

Betaalrekening voor kinderen

Ook voor een speciale kinderrekening kunt u bij RegioBank terecht. Zo leert u kind al vroeg omgaan met geld en pinnen. 

Spaarrekening voor uw gezin

Spaarrekening voor uw gezin

Spaargeld achter de hand hebben wanneer u een gezin heeft is een fijne gedachte. Vanuit dit spaarpotje kunt u onvoorziene uitgaven als een nieuwe wasmachine of het vervangen van een kapotte CV-ketel bekostigen.

Zakelijk sparen

Zakelijk sparen

Als ondernemer spaart u bijvoorbeeld voor een nieuw bedrijfspand of een verbouwing in uw winkel. Regiobank biedt zijn zakelijke klanten verschillende spaaropties met flink wat flexibiliteit.

Veelgestelde vragen Spaarrekening voor uw kind

Mijn (schoon)ouders willen een Zilvervloot spaarrekening openen voor hun kleinkind, is dit mogelijk?

Grootouders kunnen een Zilvervloot rekening helaas niet zelf openen, dit moet gedaan worden door de ouder(s) of verzorger(s). Daarna kunnen grootouders wel sparen voor hun ...

Kan ik tussentijds geld opnemen van de Zilvervloot spaarrekening?

Ja, dat kan. Maar hierdoor verliest u wel de bonus die u ontvangt wanneer u een volledig spaarjaar geld inlegt.