Financiële planning

Hoe gaat mijn toekomst eruit zien op financieel gebied? Wat kan ik nu doen om in de komende jaren zo slim mogelijk om te gaan met mijn financiën? Die vragen worden beantwoord door financial planning. Financial planning is een financieel advies, volledig toegespitst op uw situatie. Eigenlijk draait het hier om financieel, fiscaal en juridisch advies in één. Samen met een adviseur van Rivez-Zuiderhuis maakt u een plan voor de toekomst waarin gekeken wordt wat u nu én in de toekomst met uw geld kunt doen. Aan de hand van dit plan wordt als het ware uw toekomst uitgestippeld.

Wat is financial planning?

Financial planning is het opzetten van een financieel plan voor uw toekomst. Dit plan geeft invulling aan de wensen die u heeft en hoe dit financieel vorm te geven. U kunt denken aan:

  • Is uw pensioenopbouw toereikend?
  • Heeft u de beste hypotheekvorm?
  • Bouwt u gedegen vermogen op?
  • Maakt u optimaal gebruik van fiscale regelingen?
  • Welke risico’s loopt u en is het nodig om die te beperken?
  • Kunt u ergens in investeren voor de toekomst?

Door antwoord te geven op deze en verdere vragen worden doelen gesteld en het plan geeft u vervolgens handvatten om deze doelen te bereiken. Een financieel plan geeft u inzicht in uw complete financiële situatie.

Financial planning verandert met u mee

Nu kunt u zich voorstellen dat uw situatie continu blijft veranderen. U krijgt een nieuwe baan, u gaat verhuizen, etc. Deze veranderingen zorgen ervoor dat uw financiële plan periodiek bijgesteld moeten worden. Uw adviseur van Rivez-Zuiderhuis denkt daarin met u mee en controleert regelmatig of er aanpassingen in het plan nodig zijn. Op die manier blijft uw plan actueel en rendabel.

Voor wie is financial planning?

Vaak wordt gedacht dat financial planning alleen zin heeft als u zeer kapitaalkrachtig bent. Niets is minder waar. Voor elke beurs is het hebben van een gedegen financieel plan verstandig. Bovendien geeft een financieel plan u overzicht, rust en zekerheid zodat u de toekomst met vertrouwen tegemoet gaat. Iedereen kan in principe profiteren van een gedegen financieel plan.

Waar moet ik aan denken bij financial planning?

Voor velen lijkt financial planning een best abstract idee. Terwijl een financieel plan juist heel goed weer te geven is in begrijpbare situaties. Denk bijvoorbeeld aan uw pensioen. Door hier tijdig een goed plan voor te ontwikkelen neemt u veel onzekerheid weg over uw inkomen nadat u met pensioen gaat. Maar ook het schenken van geld aan uw kinderen kan onderdeel zijn van een financieel plan. Dit kan jaarlijks tot een bepaald bedrag belastingvrij gebeuren. Uw adviseur van Rivez-Zuiderhuis helpt u met de voorwaarden en mogelijkheden. Heeft uw huis overwaarde? Wie weet kunt u dit benutten om het huis op te knappen en zo meerwaarde toe te voegen aan het huis. Of de keuze tussen sparen, beleggen of aflossen als u geld over heeft. Investeren kan u mogelijk ook extra rendement op de langere termijn opleveren. Elke mogelijkheid heeft zijn voors en tegens en in een financieel plan worden deze tegenover elkaar geplaatst om tot een verstandige keuze te komen voor uw opgebouwde kapitaal.

Interesse in een persoonlijk financieel plan?

Wilt u met financial planning aan de slag? Maak dan een afspraak met een financieel adviseur van Rivez-Zuiderhuis in Weert, Deurne of Horn. Samen brengt u uw financiële situatie in kaart en stelt u een plan op voor de toekomst. De adviseur kijkt waar u kunt besparen door andere keuzes te maken, zoekt voor u de meest gunstige aanbieders in de markt uit en helpt u met het plannen van een gezonde financiële toekomst. Neem vandaag nog contact op.

Financiële planning

Wat is uw situatie: