De juiste reisverzekering voor uw situatie?

Wij adviseren u vrijblijvend over de opties

Reisverzekering

Wanneer u op vakantie gaat, denkt u uiteraard aan een reisverzekering. Toch? Nou ja, misschien niet als eerste maar u wilt wel zonder zorgen op reis. Maar wat is nu het verschil tussen een doorlopende en een kortlopende reisverzekering? En wanneer is het handig om je aanvullend te verzekeren? Rivez-Zuiderhuis staat graag voor u klaar om te adviseren over de juiste verzekering.

Doorlopende reisverzekering

Veel mensen sluiten een doorlopende reisverzekering af.  Met een doorlopende reisverzekering bent u verzekerd als u op vakantie gaat, maar ook wanneer u een weekendje weg gaat of een citytrip maakt. Gaat u dus vaker op reis dan is een doorlopende reisverzekering super handig. Waar u wel rekening mee moet houden is dat de dekking per verzekeraar verschilt. Lees dus goed de voorwaarden van uw doorlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering

In tegenstelling tot een doorlopende reisverzekering bent u met een kortlopende reisverzekering alleen verzekerd voor de specifieke reis waar u deze voor afsluit. Waarom deze dan afsluiten? Als u niet vaak op vakantie gaat en geen weekendjes of dagtrips maakt, kan het voordeliger voor u zijn om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Ook wanneer u met een groep een bepaald uitstapje maakt, denk aan een bedrijfsuitje met overnachting, dan is een kortlopende verzekering voor het gezelschap een goed idee.

Dekking op een reisverzekering

De mate van dekking verschilt per verzekering en verzekeraar. Soms worden kinderen wel meeverzekerd, bij anderen weer niet. De andere verzekeraar maakt verschil tussen thuis- en uitwonende kinderen. Bij de ene verzekering kunt u bagage meeverzekeren, bij de andere is dit inclusief.

Meer weten over: Reisverzekering?

Kortom, er zitten best wel wat haken en ogen aan een reisverzekering en het controleren van de voorwaarden is in deze erg belangrijk.

Aanvullende reisverzekeringen

De tendens in verzekeringsland is om verzekeringen zo puur mogelijk aan te bieden en voor alle extra’s aanvullende verzekeringen aan te bieden. De aard van uw vakantie wordt steeds belangrijker in het bepalen van de juiste samenstelling van uw reisverzekeringspakket. Gaat u bijvoorbeeld op wintersport? Dan kunt u een aanvullende “wintersportdekking” afsluiten. Gaat u met de auto op vakantie? Denk dan aan een pechhulp in het buitenland. Ook voor medische kosten op reis kunt u zich afzonderlijk verzekeren.

Op zakenreis?

Voor zakenreizen gelden aparte voorwaarden. Een gewone kortlopende- of doorlopende reisverzekering dekken de opgelopen schade aan bijvoorbeeld uw laptop of door u veroorzaakte schade in het buitenland niet. Zorg dus voor een goede zakelijke reisverzekering als u voor zaken op reis gaat. Een adviseur van Rivez-Zuiderhuis helpt u graag de juiste verzekering kiezen.

Meer advies over reisverzekeringen?

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw reisverzekering? Bij Rivez-Zuiderhuis bent u dan aan het juiste adres. Onze adviseurs helpen u graag de juiste portfolio samenstellen. Of het nu gaat om een doorlopende reisverzekering met de correcte aanvulling of een kortlopende reisverzekering voor een speciale trip. Neem vandaag nog contact op met Rivez-Zuiderhuis.

De voordelen van een reisverzekering

Veelgestelde vragen Reisverzekering

Is het verplicht om een reisverzekering af te sluiten?

Nee, het is niet verplicht om een reisverzekering af te sluiten, maar wel héél verstandig. Niet alleen scheelt dit veel gedoe en geld als u ...

Geldt een doorlopende reisverzekering ook bij zakenreizen?

Nee, normaal gesproken niet. Er is wel een speciale zakenreisverzekering af te sluiten door uzelf of uw werkgever.

Kan ik mijn vakantie annuleren als een van mijn reisgenoten moet annuleren?

Indien u samen op 1 polis staat, dan is dit geen probleem. Is dat niet het geval, dan verschillen de voorwaarden per afgesloten verzekering. Vaak ...

Heb ik een reisverzekering nodig als ik in Nederland op vakantie ga?

Ja, want ook in Nederland zit een ongelukje in een klein hoekje. Wanneer u op reis gaat is het altijd belangrijk om te zorgen dat ...

Wanneer is het beter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten?

Gaat u één keer per jaar op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering voldoende. Maar wanneer u een keer in de zomer op reis bent, ...

Ben ik met een standaard doorlopende reisverzekering ook verzekerd als ik op wintersport ga?

Nee. Er zijn tegenwoordig heel veel aanvullende reisverzekeringen en daar is de wintersportdekking er één van. Met een standaard doorlopende reisverzekering bent u onvoldoende verzekerd ...