Ik krijg kinderen

Oh wat een leuk nieuws. Uw leven staat vast op z’n kop na deze boodschap. Nu willen wij u niet gelijk van uw roze wolk afstoten, maar er komt nogal wat kijken bij gezinsuitbreiding. Uiteraard verandert uw leven flink met de aankondiging van een nieuwe telg in de familie, maar dit heeft ook impact op uw verzekeringen. U zorgt straks niet alleen meer voor uzelf en uw partner maar ook voor uw kind. Uw gezinssamenstelling wijzigt en dat is zeer belangrijk om te weten voor uw verzekeraar. Uw verzekeringspolissen voldoen mogelijk niet meer in deze nieuwe situatie.

Wat moet ik doen met mijn verzekeringen nu ik zwanger ben? 

Toegegeven, dit zal niet uw eerste vraag zijn die u stelt na het blijde nieuws. Maar het is wel een belangrijke vraag om te stellen. U vormt na de geboorte van uw kind een gezin. En bij het wijzigen van de gezinssamenstelling komen niet alleen extra verzekeringen kijken, maar kan ook de samenstelling van uw huidige verzekeringen niet meer kloppen. Advies van een verzekeringsadviseur is op dat moment zeker op z’n plaats.

Gezinsuitbreiding

In het gezin heeft u nu al verschillende verzekeringen afgesloten voor uw woning en uw toekomst. Het is belangrijk om deze even te laten controleren of zij nog voldoen aan uw nieuwe situatie. Misschien bent u wel van plan om uw huis te verbouwen voor een babykamer. Dan is het verstandig te kijken naar zowel de woonhuis- als inboedelverzekering. Daarnaast kunt u uw aansprakelijkheidsverzekering wijzigen in een gezinsvariant zodat u, als u kleine iets kapot maakt bij een ander, niet aansprakelijk gesteld wordt voor de schade. Maar ook een gezinsongevallenverzekering behoort hier tot de mogelijkheden.

Lees meer over:

Wilt u uw verzekeringen laten nakijken nu u een kind verwacht?

Een verstandige beslissing. Mogelijk hoeft er niet veel aangepast te worden in uw huidige situatie, maar de zekerheid dat alles goed zit voordat uw kleine arriveert is fijn. Een adviseur van Rivez-Zuiderhuis in Weert, Deurne of Horn helpt u graag de huidige verzekeringen up-to-date maken en wijst u op de verdere mogelijkheden voor uw nieuwe situatie. Neem vandaag nog contact op met een adviseur van Rivez-Zuiderhuis.

Ik krijg kinderen