Huis verhuren? Zorg voor een verhuurhypotheek

27 juni 2022
Huis verhuren? Zorg voor een verhuurhypotheek

Investeren in een tweede woning? Wanneer u voldoende financiële ruimte heeft, creëert u zo een mooi rendement op uw investering. Bijvoorbeeld door zelf in de nieuwe woning te gaan wonen en uw oude huis te verhuren. Echter, heeft u wel de toestemming van uw geldverstrekker gekregen om die woning te verhuren? Banken controleren hier steeds vaker op en dat kan grote gevolgen hebben. 

Hypotheeklening in een keer geïncasseerd

Banken worden steeds strikter in het naleven van de contracten van hun verstrekte hypotheekleningen. Is een hypotheek verstrekt zonder toestemming voor verhuur en u verhuurt de woning toch? Dan kan u dat wel eens duur komen te staan. Er zijn al gevallen bekend waarbij de hypotheeklening in één keer afgelost diende te worden omdat niet aan de voorwaarden voldaan werd. Uw hypotheekadviseur van Zuiderhuis vertelt u graag meer.

Wat is een verhuurhypotheek?

Een verhuurhypotheek is een hypotheekvorm waarbij specifiek in de voorwaarden is opgenomen dat de woning die gefinancierd wordt voor verhuur ingezet wordt. Deze hypotheek is niet voor grote vastgoedbeleggers maar juist voor particulieren die een tweede of derde woning deels willen financieren met een aanvullende hypotheek. Een van de voorwaarden is dat het gaat om permanente bewoning. Dus geen vakantiewoning of AirBnB locatie. Ook betaalt u meer rente dan bij een gewone hypotheek. De geldverstrekker wil hiermee het hogere risico afdekken.

Is oversluiten naar een verhuurhypotheek verstandig?

Als u een tweede of derde woning heeft voor verhuur en dit is tijdens het afsluiten van de hypotheek niet afgesproken met de bank, loopt u het risico geconfronteerd te worden met vragen vanuit de geldverstrekker. Het is daarom verstandig de mogelijkheden tot oversluiten te onderzoeken. Uw adviseur van Zuiderhuis in Weert, Deurne of Horn helpt u graag bekijken welke verhuurhypotheek past bij uw situatie.

Een verhuurhypotheek afsluiten

Denkt u na over het kopen van een tweede woning voor de verhuur of heeft u deze al en wilt u meer weten over de mogelijkheden die een verhuurhypotheek u biedt? Een hypotheekadviseur van Zuiderhuis gaat graag het gesprek aan. Vraag vandaag nog een gesprek aan bij Zuiderhuis.

Meer informatie?