Hoe financieel aantrekkelijk is het verduurzamen van uw woning voor u?

18 augustus 2022
Hoe financieel aantrekkelijk is het verduurzamen van uw woning voor u?

Een duurzamer huis is winst voor het klimaat. En er is meer: Uw huis wordt prettiger om in te leven door minder tocht en betere isolatie, gezondere lucht in huis door goede ventilatie en een bijdrage aan de waarde van de woning. Energiebesparende maatregelen maken uw huis comfortabeler en verlagen je energierekening. Maar hoe aantrekkelijk is het financieel gezien? En wat als u het geld gaat lenen?

Voor sommige maatregelen zijn er subsidies, dat scheelt in kosten. Ook zijn er leningen met gunstige voorwaarden en kan u vaak extra geld lenen via uw hypotheek.

Extra hypotheek voor energiebesparing

De regels voor de hoogte van een hypotheek zijn streng. Er wordt gekeken naar inkomen en naar de waarde van de woning. Voor energiebesparing is er een uitzondering: u mag een extra bedrag lenen.

Spaargeld gebruiken voor energiebesparing

De spaarrente is historisch laag. Spaargeld op de bank levert dus nauwelijks iets op. Het kan dan slim zijn om het verduurzamen van uw huis te betalen met spaargeld. Maar er zitten ook een paar nadelen aan.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om verduurzaming van uw huis te financieren? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs.

Misschien ook interessant voor u:

In 3 stappen een duurzaam huis!
U wilt uw woning verduurzamen, maar waar te beginnen? Wij helpen u op weg via onze whitepaper met tips!

Download de whitepaper

Meer informatie?