Voorkom zakelijke onderverzekering door prijsstijgingen

04 oktober 2022
Voorkom zakelijke onderverzekering door prijsstijgingen

We zien het overal in de markt, stijgende prijzen. Prijzen van onder andere grondstoffen, maar ook de kosten om te bouwen rijzen de pan uit en het einde lijkt nog niet in zicht.

Daarnaast zijn de levertijden van goederen, (bouw)materialen, machines etcetera langer geworden. Dit is het gevolg van diverse ontwikkelingen in de wereld, denk bijvoorbeeld aan Corona, de oorlogssituatie in de Oekraïne, handelsconflicten en materiaalschaarste.

Wat betekent dit voor uw bedrijfsverzekeringen?

Deze ontwikkelingen kunnen ook impact hebben op de huidige verzekerde sommen van diverse verzekeringen, zoals de inventaris-/goederenverzekering, een gebouwenverzekering, de uitkeringstermijn van een bedrijfsschadeverzekering en eventueel ook CAR-(Construction Allrisk)  en transportverzekeringen.

Voorkom onderverzekering: controleer uw eigen situatie

Wat we in de huidige markt zien is dat, ondanks dat er taxaties op verzekerde objecten hebben plaatsgevonden, de huidige prijsverhogingen de indexeringen overstijgen. Het risico kan hierdoor zijn dat een taxatie achterloopt op de huidige situatie waardoor onderverzekering dreigt.
 
Daarom is het belangrijk dat u uw eigen situatie goed bekijkt en bij twijfel contact opneemt met uw verzekeringsadviseur bij Zuiderhuis. Dit kan rechtstreeks via uw persoonlijke adviseur of u bereikt ons via 0495-456 666  of per e-mail: zakelijk@zuiderhuis.nl. Wij helpen u graag verder.

Meer informatie?