Meer transparantie in duurzaamheid bij uw beleggingen

08 april 2021
Meer transparantie in duurzaamheid bij uw beleggingen

Sinds 10 maart 2021 is er een nieuwe Europese verordening van kracht geworden, de SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation).
De SFDR bevat een rechtstreeks werkend Europees regime en is onderdeel van de Green Deal van de Europese Commissie en is een uitvloeisel van het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015.

Deze Europese verordening stelt eisen aan beleggingsadviezen en informatieverschaffing over duurzaamheid van bepaalde financiële producten.
Het doel van de SFDR is het stimuleren van duurzaam beleggen en klanten meer inzicht te geven in beleggingsstromen. De SFDR verplicht de financiële sector om transparanter te zijn over de duurzaamheid van beleggingen.

Zuiderhuis Assurantiën B.V. houdt bij het verlenen van verzekeringsadvies rekening met duurzaamheidsrisico’s en duurzaamheidsfactoren. Dit geldt voor verzekeringen met een beleggingscomponent aan professionele en niet-professionele klanten.

Hoe wij hier als organisatie mee omgaan, kunt u lezen in het document  Duurzaamheidsrisico’s en -factoren in verzekeringsadvies

Meer informatie?